Zadar

Zadar, grad smješten u samom srcu Jadrana, grad bogate 3000-ljetne povijesti i iznimno vrijedne kulturne baštine.
Grad se razvio na povoljnom položaju, u središtu istočne obale Jadranskog mora.

više
Nin

Gradić Nin smješten je 15-ak kilometara sjeverozapadno od Zadra. Jezgra gradića nalazi se na otočiću promjera svega 500 metara koji je s kopnom spojen sa dva kamena mostića. Nin je sa sjeverne, zapadne i južne strane okružen dugim i plitkim pješčanim plažama, ukupne dužine oko 8000 metara, dok su na istoku polja Solane Nin.

više
Biograd na moru

Maleni gradić Biograd na moru smješten je 30-ak km jugoistočno od Zadra, na poluotoku, okružen modernim marinama i rivom sa koje se pruža nezaboravan pogled na otok Pašman, Pašmanski kanal i otočiće razasute po njemu.

više
Sukošan

Sukošan je naselje i lučica u prostranom zaljevu Zlatna luka, Jadranskom magistralom 10km jugoistočno od Zadra.

više
Zaton

Smješten između dvaju povijesnih gradova, Nina (2 km) i Zadra (15 km), Zaton je jedinstveni spoj dalmatinske arhitekture, ugodne mediteranske klime, očuvane prirode, bogate kulturno povijesne baštine, te živahne turističke svakodnevnice.

više
Starigrad

Starigrad je turističko mjesto na magistralnoj prometnici Rijeka-Zadar nastalo na području gdje se nalazio antički Argyruntum.

više
Sv. Filip i Jakov

Sv. Filip i Jakov je mjesto poznato po nekadašnjim ljetnikovcima i perivojima zadarskih plemića od kojih je danas još uvijek poznat onaj obitelji Borelli.

više
Dugi otok

Kako mu i samo ime govori Dugi otok dug je oko 45 km, širok između 1 i 4 km, s najvišim vrhom Vela Straža 338 m.

više
Otok Ugljan

Otok Ugljan je s obzirom na blizinu Zadra od kojeg ga dijeli svega nekoliko milja široki Zadarski kanal, predgrađe Zadra.

više
Silba

Silba, naselje i luka na istoimenom otoku. Silba je to mirno turističko mjesto sa lijepim šljunčanim i pješčanim uvalama i plažama, kristalno čisto more, ponuda zdrave hrane čine Silbu privlačnim boravištem.

više
Premuda

Premuda je najzapadniji otok koji pripada zadarskim otocima. Premuda ima dvije luke, sjevernu Loza i južnu Krijal u kojoj je sagrađeno novo trajektno pristanište. Otok je obrastao crnikom i niskim raslinjem, te maslinama.

više