Broj pregledavanja: 1203

Zemljište u Poljicima pokraj Zadra, u gospodarskoj zoni

ID: 40-1
Građevinsko poslovno , prodaja
190.000,00 € 1.432.222,09 kn
Površina: 4.765,00 m²
Grad
Nin
Šira lokacija
Poljica
Cijena/m²
39,87 €
Površina
4.765,00 m²

Zemljište se nalazi u građevinskoj zoni, gospodarske namjene (pretežno industrijske). Smještaj samog zemljište je jako dobar, nalazi se u blizini ceste Zadar - Pag, oko 10 km od zadarske luke, a od autoceste je udaljeno svega 12 km.

Nin


Gradić Nin smješten je 15-ak kilometara sjeverozapadno od Zadra. Jezgra gradića nalazi se na otočiću promjera svega 500 metara koji je s kopnom spojen s dva kamena mostića. Nin je sa sjeverne, zapadne i južne strane okružen dugim i plitkim pješčanim plažama, ukupne dužine oko 8000 metara, dok su na istoku polja Solane Nin. Grad je, kao i Zadar, star preko 3000 godina, u njegovoj slavnoj prošlosti bio je prvo političko, vjersko i kulturno središte srednjovjekovne Hrvatske. Nin je također, najstariji hrvatski kraljevski grad, stalna ili povremena prijestolnica hrvatskih narodnih vladara. Danas je Nin moderno turističko i kulturno odredište kojeg turisti posjećuju zbog izuzetno očuvane prirodne i kulturne baštine i čistog okoliša, kao i zbog modernog turističkog naselja s apartmanima i autokampom Zaton Holiday Resorta.

Zanimljivosti


Kraljičina plaža

Prvi hrvatski kralj Tomislav, nakon svečane krunidbe 925. godine došao je na odmor u Nin. Kraljica je obično prilikom boravka u Ninu odlazila na pješčanu plažu u tihoj laguni gdje se nalazilo ljekovito blato. Po preporuci svojih savjetnica svoju je kožu oblagala tim crnim blatom, koja je nakon nekoliko dana blistala novim sjajem. U čitavoj zemlji kraljica je najviše voljela tu plažu. Kralj koji joj se rijetko pridružio na plaži, jedan je dan ostao s kraljicom čitavo popodne.
U romantičnom raspoloženju tom prilikom on je izrekao: “Ovo mjesto bit će samo tvoje kada dolazimo u Nin, ovo je raj na zemlji i ovo je tvoja plaža.“ Kraljičini dvorjani od tada su tu plažu zvali Kraljičina plaža. Svaki put kada je kraljica boravila u Ninu običan puk nije odlazio na tu prekrasnu pješčanu plažu. Taj podatak se do danas prenosio narodnom predajom, a naziv Kraljičina plaža može se pronaći u pisanim izvorima.

Ostali podaci

 • Udaljenost od centra:
  700 m
 • Udaljenost do mora:
  10000 m
 • Prijevoz:
  Autobus+Automobil
 • Udaljenost od prijevoza:
  10 min

Opis nekretnine

 • BRP:
  4000 m²
 • Katnost izgradnje:
  7
 • Pristup nekretnini:
  Auto, Kamion, Kombi, Šleper
 • Osnovna infrastruktura:
  Gradski vodovod, Struja

Kontaktirajte agenta

Polja označena sa * su obavezna

Prikazane cijene u Kn su okvirne i izračunate su na osnovu cijene u Eurima i srednjeg tečaja HNB u tekućem danu.