Broj pregledavanja: 1204

Zemljište u Poljicima površine 2868 m2

ID: 467-1
Građevinsko zemljište , prodaja
114.720,00 €
100.000,00 € 753.801,10 kn
Površina: 2.868,00 m²
Grad
Nin
Šira lokacija
Poljica
Cijena/m²
34,87 €
Površina
2.868,00 m²
Provizija agencije
3% + PDV
Koeficijent izgradivosti (%)
30

Zemljište se nalazi u mjestu Poljica, malog mjesta u zadarskom zaleđu koje je od Zadra udaljeno 10, a od Nina 8 kilometara.

Pravilnog je pravokutnog oblika i praktički ravno, bez nagiba. Put koji vodi do zemljište proteže se  cijelom dužinom tako da je moguće napraviti i više objektata, a da svi imaju neovisan pristup.

Nin


Gradić Nin smješten je 15-ak kilometara sjeverozapadno od Zadra. Jezgra gradića nalazi se na otočiću promjera svega 500 metara koji je s kopnom spojen s dva kamena mostića. Nin je sa sjeverne, zapadne i južne strane okružen dugim i plitkim pješčanim plažama, ukupne dužine oko 8000 metara, dok su na istoku polja Solane Nin. Grad je, kao i Zadar, star preko 3000 godina, u njegovoj slavnoj prošlosti bio je prvo političko, vjersko i kulturno središte srednjovjekovne Hrvatske. Nin je također, najstariji hrvatski kraljevski grad, stalna ili povremena prijestolnica hrvatskih narodnih vladara. Danas je Nin moderno turističko i kulturno odredište kojeg turisti posjećuju zbog izuzetno očuvane prirodne i kulturne baštine i čistog okoliša, kao i zbog modernog turističkog naselja s apartmanima i autokampom Zaton Holiday Resorta.

Zanimljivosti


Kraljičina plaža

Prvi hrvatski kralj Tomislav, nakon svečane krunidbe 925. godine došao je na odmor u Nin. Kraljica je obično prilikom boravka u Ninu odlazila na pješčanu plažu u tihoj laguni gdje se nalazilo ljekovito blato. Po preporuci svojih savjetnica svoju je kožu oblagala tim crnim blatom, koja je nakon nekoliko dana blistala novim sjajem. U čitavoj zemlji kraljica je najviše voljela tu plažu. Kralj koji joj se rijetko pridružio na plaži, jedan je dan ostao s kraljicom čitavo popodne.
U romantičnom raspoloženju tom prilikom on je izrekao: “Ovo mjesto bit će samo tvoje kada dolazimo u Nin, ovo je raj na zemlji i ovo je tvoja plaža.“ Kraljičini dvorjani od tada su tu plažu zvali Kraljičina plaža. Svaki put kada je kraljica boravila u Ninu običan puk nije odlazio na tu prekrasnu pješčanu plažu. Taj podatak se do danas prenosio narodnom predajom, a naziv Kraljičina plaža može se pronaći u pisanim izvorima.

Ostali podaci

  • Udaljenost od centra:
    500 m
  • Udaljenost do mora:
    3500 m

Opis nekretnine

  • Pristup nekretnini:
    Auto, Kamion, Kombi

Kontaktirajte agenta

Polja označena sa * su obavezna

Prikazane cijene u Kn su okvirne i izračunate su na osnovu cijene u Eurima i srednjeg tečaja HNB u tekućem danu.

Slične nekretnine

Nin - Građevinsko zemljište - prodaja
Nin - Građevinsko zemljište - prodaja

Površina: 686,00 m²

95.000,00 €